ИМПЛАНТОЛОГИЯ

  ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Тази процедура спестява изпиляването на съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на подвижни протези.
Имплантологичните процедури включват оперативно поставяне на импланта, постоперативен контрол, поставяне на надстройката на импланта и подготовката му за използване като носител на съответната конструкция.

Поставянето на импланти е рутинна стоматологична дейност, която се извършва след предварително рентгенологично изследване, внимателно планиране и грижа за комфорта на пациента. При определени случаи се изисква поставяне на допълнителна кост и мембрана с цел по-добро оформяне на имплантната ложа. Зъбният имплант се интегрира в костта за период от 3 до 6 месеца. След този период се пристъпва към поставяне на коронка, мост или протеза. Зъбните импланти могат да се поставят и веднага след изваждане на зъб.

Грижи за импланта

Всекидневните грижи са особено важни след имплантологичното лечение. Спазването на устна хигиена и редовните контролни прегледи са силно препоръчителни. Използването на вода за уста и интердентални четки подобрява значително състоянието на перимплантните тъкани. Препоръчва се ограничаване на тютюнопушенето.

Предимства на импланта:
• Имплантите са изработени от титан – биологично поносим метал;
• Не е нужно изпиляването на здрави съседни зъби;
• Избягва се неудобството от носене на цели или частични протези;
• Подобрява се функционалността и естетиката на съзъбието на пациента;
• Лечението с импланти е предсказуемо и дава надежден дългосрочен резултат;
• Сигурността е гарантирана от използването на системи за поставяне на импланти от световноизвестни фирми.