Импланти за възстановяване на липсващи зъби.

Имплантологичните процедури включват оперативното поставяне на имплантата, постоперативния контрол, поставянето на надстройката на импланта и подготовката му за използване като носител на съответната конструкция.

Поставяне на импланти – как протича процесът?

Поставянето на импланти е най-биологичният начин за възстановяване на липсващи зъби. Спестява изпиляването на съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на доста неприятните подвижни протези.
Поставянето на импланти е рутинна стоматологична дейност, която се извършва след предварително рентгенологично изследване, внимателно планиране и грижа за Вашия комфорт. При определени случаи се изисква поставяне на допълнителна кост и мембрана с цел по-добро оформяне на имплантната ложа. Зъбният имплант се интегрира в костта за период от 3 до 6 месеца. След този период се пристъпва към поставяне на коронка, мост или протеза. Зъбните импланти могат да се поставят и веднага след изваждане на зъб.

Грижи за импланта

Всекидневните грижи са особено важни за дългосрочността на имплантологичното лечение. Спазването на устна хигиена е задължително, както и редовните контролни прегледи. Вредните навици като тютюнопушене е препоръчително да бъдат ограничени. Използването на води за усти и интердентални четки подобрява значително състоянието на перимплантните тъкани.

Какви са предимствата за пациента?

  • Имплантите са изработени от титан – биологично поносим метал
  • Не е нужно изпиляването на здрави съседни зъби
  • Премахва се неудобството от носене на цели или частични протези
  • Подобрява се функционалността и естетиката на съзъбието на пациента
  • Лечението с импланти е предсказуемо и при необходимата кооперативност на пациента е с надежден дълговременен резултат
  • Сигурността е гарантирана от използването на системи за поставяне на импланти от световно известни фирми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.